Sådan gik '15-festivalen
 
SUSÅ FESTIVAL
– Ny musik lever og ånder i bedste velgående

Årets Suså Festival – den 23. i rækken – er netop afholdt i Grønnegades Kaserne KULTURCENTER Næstved i et vanligt skiftende sensommervejr. Suså Festival sætter fokus på den nutidige kompositionsmusik, gerne i tværgående konstellationer, men altid med musikken i fokus.

Dette års festival bød på 10 koncerter fordelt over 3 dage. I alt medvirkede 10 hold solister og ensembler, som spillede værker af 28 nutidige komponister fra Sverige, Island, Japan, USA, Italien, Tyskland og Frankrig. Også i år var der god opbakning fra publikum.

I år havde Suså Festival et særligt fokus på ny spansk musik ved festivalens Vindue mod Spanien lørdag eftermiddag, hvor det internationalt sammensatte SMASH Ensemble spillede en imponerende koncert med værker af yngre spanske komponister.

Også det franske Ensemble Alternance gav søndag eftermiddag publikum en stor oplevelse med et varieret program med skandinaviske, fransk og spansk musik. Ensemblets store erfaring skinnede tydeligt igennem ved koncerten, der bl.a. indeholdt 2 uropførelser.

Desuden var der mulighed for at opleve Århus Sinfonietta med Håkon Stene og med Bjarke Mogensen, Karamintzas/Kolarova Duo, Mikkel Andersen, Hélène Navasse, Anne Mette Stæhr, Duo Hellqvist/Munk samt forfatterkoncert med Martin Glaz Serup og Anna Klett og et møde med komponist Simon Steen-Andersen.

…..

Suså Festival gør hvert år et stort arbejde for at præsentere den nye samtidsmusik for unge mennesker ved at invitere gymnasielever og MGK-elever (forskole til musikkonservatorierne) til koncerterne. Inden selve koncerten har de haft besøg af en komponist, der har præsenteret dem for musikken og tankerne bag. Komponistbesøgene giver de unge mulighed for den fordybelse den nye musik ofte kræver af det mindre erfarne koncertpublikum. I år havde festivalen besøg af Nakskov Gymnasium, Køge MGK, Slagelse MGK, Guldborgsund MGK. …… Festivalens kunstneriske ledelse, bestående af Kristine Smith, Hans-Henrik Nordstrøm, Marie Wärme og Henrik Bay Hansen er yderst tilfredse med dette års festival og allerede i fuld gang med at forberede den 24. festival i rækken, som finder sted 2.-4. september 2016 i Grønnegades Kaserne KULTURCENTER Næstved. Læs mere på festivalens hjemmeside www.susaafestival.dk


Menu
Til forsiden
Velkommen
Program '16
Billetter og information
Bykort over Næstved
SUSÅ-CD
Sådan gik | 2015 | 2016 |
Fotos | 2015 | 2016 |
En universel musik?
Links